Rezultate pentru eticheta "elevi "
Tot mai puțini elevi și studenți își doresc un loc de muncă pe litoral. Hotelierii au apelat la angajați străini: „Sunt mulțumiți, sunt și harnici, lucrează”

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar unii operatorii de pe litoral se tem că nu vor avea suficienți angajați, motiv pentru care aleg să aducă în țara noastră tineri străini pe care să-i integreze într-o echipă. În ultimii ani, cererea din partea românilor a scăzut considerabil, susțin hotelierii și asta pentru că cei mai mulți sunt tentați să plece în alte țări unde veniturile sunt mult mai atractive. Cele mai căutate posturi sunt și în acest an cele de ospătar, barman, bucătar și cameristă, iar salariile pornesc de la 2.500 lei și pot ajunge și la 5.000 lei pe lună.
„Maratonul Resuscitării Junior”. Elevii tulceni au învățat tehnici de prim ajutor de la voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea

Timpul care se scurge din momentul în care a-i sunat la 112 și până la sosirea sosesc paramedicilor este extrem de important, uneori chiar critic. Este momentul care ar putea face diferența dintre viață și moarte. Cei care știu să acorde primul ajutor, i-ar putea salva viața unei persoane care se află în pericol. Așa că, elevii și profesorii unui liceu din Tulcea au învățat tehnicile de prim ajutor de la mai mulți voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea.
Structura anului școlar viitor, o problemă pentru profesori şi elevi. Aceştia vor ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări: ''Ne-au zăpăcit''

Unii da, alții ba. Unele cadrele didactice sunt de acord ca noul an școlar să înceapă pe 11 septembrie, pe când tinerii spun că este bine și pe 18 septembrie. Astfel, și turismul va avea de câștigat, dar și ei. Și asta pentru că, mulți lucrează pe timp de vară, iar încă o săptămână de vacanță, înseamnă bani în plus în buzunarul lor. În schimb, atât unii profesori, cât și elevii și-ar dori ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări. „Ne-au zăpăcit” spun cei mai mulți dintre copii. Ar vrea ca orele să înceapă așa cum au fost obișnuiți: pe 15 septembrie.
Unii elevi constănțeni nu vor să mai stea cu masca de protecție la ore. ''Bacteriile oricum se iau și când ieși pe stradă''

Pentru că este opțională, mulți refuză să o poarte. Unii elevi constănțeni nu vor să mai stea cu masca de protecție la ore. Este incomodă și le îngreunează respirația, susțin cei mai mulți dintre tineri. Ba mai mult, alții pur și simplu s-au săturat să o mai poarte, după ce timp de doi ani de zile, au fost obligați ca la cursuri să vină cu nasul și gura acoperită. Totuși autoritățile locale, dar și medicii recomandă respectarea măsurilor de protecție pe perioada stării de alertă epidemică. Mai ales că, în ultima săptămână numărul cazurilor de gripă și viroze a crescut alarmant.
Elevii constănţeni au revenit în bănci. Au fost verificați în gât, le-a fost luată temperatura și li s-au prezentat recomandările de care trebuie să țină cont în starea de alertă epidemică

La școală în stare de alertă epidemică. Toate unitățile de învățământ și-au deschis astăzi porțile, însă în condiții speciale. Înainte de a intra la ore, toți elevii au fost verificați de cadrele medicale. În unele școli, triajul epidemiologic a fost făcut în curte chiar la poartă, iar în altele s-a făcut în fiecare clasă. În unitățile școlare unde nu există medic, profesorii au apelat la părinți sau la asistenții comunitari. Adulții sunt și ei atenți la starea de sănătate a celor mici, iar cei mai mulți susțin că în cazul în care aceștia prezintă simptome nu-i vor lăsa să mergă la școală.