dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "elevi "

Pentru că este opțională, mulți refuză să o poarte. Unii elevi constănțeni nu vor să mai stea cu masca de protecție la ore. Este incomodă și le îngreunează respirația, susțin cei mai mulți dintre tineri. Ba mai mult, alții pur și simplu s-au săturat să o mai poarte, după ce timp de doi ani de zile, au fost obligați ca la cursuri să vină cu nasul și gura acoperită. Totuși autoritățile locale, dar și medicii recomandă respectarea măsurilor de protecție pe perioada stării de alertă epidemică. Mai ales că, în ultima săptămână numărul cazurilor de gripă și viroze a crescut alarmant.

La școală în stare de alertă epidemică. Toate unitățile de învățământ și-au deschis astăzi porțile, însă în condiții speciale. Înainte de a intra la ore, toți elevii au fost verificați de cadrele medicale. În unele școli, triajul epidemiologic a fost făcut în curte chiar la poartă, iar în altele s-a făcut în fiecare clasă. În unitățile școlare unde nu există medic, profesorii au apelat la părinți sau la asistenții comunitari. Adulții sunt și ei atenți la starea de sănătate a celor mici, iar cei mai mulți susțin că în cazul în care aceștia prezintă simptome nu-i vor lăsa să mergă la școală.

Indiferent de câte olimpiade sau concursuri câștigă un elev, acesta primește o singură bursă de performanță. Lucru care îi nemulțumește pe unii elevi constănțeni care au obținut de-a lungul anului școlar mai multe premii. Nici o parte dintre profesori nu sunt de acord cu acestă variantă. Consideră că elevii ar trebui răsplătiți pentru fiecare concurs câștigat. Valoarea bursei de performanță este de 500 de lei.

,,Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”. Această zicală a fost demontată însă de unii elevi constănțeni care susțin că prea multe vacanțe reprezintă un impediment în procesul educațional. Nici bine nu-și pun la punct anumite lacune, că iar intra în vacanță. „Noua structură a anului școlar nu face altceva decât să ne bulverseze mai tare”, susțin o parte dintre tineri. Și unii profesori, dar și părinți consideră că din cauza pauzelor repetate elevii vor rămân în urmă cu materia. Cei mai afectați sunt însă cei din clasele terminale, spun psihologii.

Câţiva elevi de la şcoală generală din Constanța, pasionaţi de informatică au inventat un robot ingenios care păzeşte locuinţa. Funcţionează pe bază de senzori ultrasonici care supraveghează continuu împrejurimile sale şi dă alarma atunci când detectează o prezenţă străină în apropiere. Robotul se numeşte Marius şi are acum şi o aplicaţie pentru telefon.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233